Submenu

Extra pagina’s voor Bidbook Midden-Delfland

20-11-2017 2922 keer bekeken

De PARK heeft een advies uitgebracht over het Bidbook van Midden-Delfland in het kader van de aanvraag voor de status van Bijzonder Provinciaal Landschap. Het Bidbook is een uitwerking van het eerste advies van Veenenbos over de aanvraag van Midden-Delfland.

De PARK heeft een advies uitgebracht over het Bidbook van Midden-Delfland in het kader van de aanvraag voor de status van Bijzonder Provinciaal Landschap. Het Bidbook is een uitwerking van het eerste advies van Veenenbos over de aanvraag van Midden-Delfland. In dit advies constateert hij dat enkele criteria nog beter kunnen worden ingevuld. In de toewijzing van de status heeft GS daarop een ontwikkelopdracht opgenomen voor de komende jaren.

Bredere betrokkenheid en financiering

De criteria voor de toekenning van de status van Bijzonder Provinciaal Landschap gaan over de betrokkenheid, acties en investeringen die nodig zijn om deze landschappen te ‘behouden door verdere ontwikkeling’. In het advies stelt de PARK dat het voor het Midden-Delfland gebied nodig is meer aansluiting te zoeken bij de behoefte aan groen en verbinding van de omliggende steden. Daarnaast wijst hij op de noodzaak van een stevige en krachtdadige organisatie en borging. In die zin ontbreken nog enkele pagina’s in het Bidbook.

Harm Veenenbos: “ik ben blij dat de provincie zich kon vinden in mijn advies. Ik ondersteun dan ook de twee ontwikkelopgaven die de provincie aan het gebied heeft meegegeven. “

Bekijk hier het advies van de PARK over het Bidbook van Midden-Delfland

 

 

 

Cookie-instellingen