Submenu

Bidbook nodig bij aanvraag Bijzonder Landschap Midden-Delfland

12-04-2017 1573 keer bekeken

Bij de aanvraag van Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is een bidbook nodig om de bijzondere betrokkenheid bij het landschap te borgen, stelt Harm Veenenbos, onafhankelijk PARK van de provincie Zuid-Holland.

Magere gebiedsbeschrijving Midden-Delfland

Midden-Delfland is de eerste aanvrager van de status in de provincie Zuid-Holland. Het gebied heeft grote waarde als als open 'stadslandschap' binnen de Metropool. Naast de stad biedt het gebied ruimte, openheid en rust. Daarmee is Midden-Delfland van belang voor het vestigingsklimaat. Vanuit deze optiek ondersteunt de PARK de aanvraag. Wel hecht hij bij de Bijzondere Provinciale Landschappen groot belang aan de invulling van de bijzondere betrokkenheid zoals deze in de beleidsregels is opgenomen. Gezien het feit dat de status van Bijzonder Provinciaal Landschap geen extra bescherming geeft.

“In dat licht beoordeel ik de gebiedsbeschrijving die Midden-Delfland heeft ingeleverd bij de aanvraag als mager. Bij de aanvraag zou ik voor een juiste invulling van de ‘bijzondere betrokkenheid’ een ‘bidbook’ willen vragen waarin naast de landschapsbeschrijving ook de ontwikkelingen, de koers, een agenda en de organisatie aan de orde komen.”

Bekijk het advies van de PARK over de aanvraag van Midden-Delfland.

Cookie-instellingen