Submenu

Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit 2015

09-10-2015 1372 keer bekeken

Op 8 oktober 2015 vond weer de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit van de provincie Zuid-Holland plaats. Dit keer in Leiden. Het thema van de dag was ‘ruimtelijke kwaliteit verbindt!’.

De provincie biedt een leuke en inspirerende dag waarbij in gesprek wordt gegaan met relevante partners over wat de provincie Zuid-Holland doet om de ruimtelijke kwaliteit van de provincie te verbeteren. Een dag om kennis te nemen en ervaringen te delen over ruimtelijke kwaliteit binnen projecten en processen. En partijen te stimuleren om actief bezig te zijn op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.

Het thema van de dag was ‘ruimtelijke kwaliteit verbindt!’ en heeft betrekking op het verbinden van stad en land; het combineren van functies; en het verbinden van ontwerpen, recreatief ondernemen en burgerintiatieven.

Er zijn in de ochtend excursies gemaakt naar plekken met ruimtelijke kwaliteit, en in de middag workshops waarin is gediscuseerd over een aantal actuele onderwerpen. Daartussen in het plenaire onderdeel werden we bijgepraat door gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, Abe Veenstra (Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit), en gastspreker Eric Frijters (partner van FABRIC), onder leiding van dagvoorzitter Alex Veldhof (hoofd afdeling Ruimte Wonen en Bodem van de provincie).

Een verslag van de dag kunt u hier downloaden.

Cookie-instellingen